nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Harga minyak dunia mampu cecah AS$100 setong

29 SEPT: Harga minyak dunia dijangka mencecah AS$100 setong, namun bergantung kepada beberapa pemangkin, kata penganalisis RHB Investment Bank, Sean Lim.

Menurutnya, permintaan meningkat secara mendadak akan menjadi faktor utama yang boleh memacu kenaikan harga minyak ke satu tahap yang berbeza.

“Keadaan ini akan terus memberi tekanan kepada kapasiti Pertubuhan Negara Pengeksport Petroleum (OPEC) dan mengakibatkan premium risikonya akan meningkat apabila kapasiti dikurangkan kepada dua juta tong sehari.

“Pada pandangan kami, strategi OPEC pada masa ini masih lagi memihak kepadanya dan positif terhadap harga minyak,” katanya dalam satu nota penyelidikan hari ini.

RHB Investment menaikkan unjuran harga minyak Brent kepada AS$71 setong bagi 2021 dan AS$69 setong tahun depan, di samping mengekalkan unjuran harga minyak mentah jangka panjang pada AS$60 setong.

Lim berkata, harga minyak dalam jangka terdekat akan disokong oleh keyakinan terhadap pemulihan permintaan minyak, selain komitmen dan kesanggupan OPEC+ untuk menyeimbangkan pasaran.

“Penggunaan inventori yang berterusan juga memberi petunjuk bahawa impak varian Delta COVID-19 adalah lebih kecil berbanding jangkaan awal,” katanya.

Beliau berkata, permintaan minyak mentah global dijangka meningkat sebanyak 4.2 juta juta tong sehari kepada 100.8 juta tong sehari, mengampiri paras prapandemik tahun depan.

Katanya, berdasarkan perjanjian pengeluaran minyak OPEC ketika ini, baki pengeluaran yang dikurangkan sebanyak 3.65 juta tong sehari akan disambung sepenuhnya menjelang September 2022.

“Angka kami menunjukkan harga minyak akan berkurangan secara berperingkat menjelang 2022, memandangkan pasaran akan mencatatkan lebihan dua juta tong sehari tahun depan jika permintaan menepati unjuran terkini OPEC,” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.