nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

DBKL Umum Keputusan Larangan Penjualan Arak Hari Ini

30 SEPT: Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) akan mengumumkan keputusan muktamad mengenai larangan penjualan arak di kedai runcit, kedai serbaneka dan kedai ubat tradisional Cina di sekitar Kuala Lumpur hari ini.

Menteri Wilayah Persekutuan, Datuk Seri Shahidan Kassim, berkata perkara itu bakal diputuskan dalam satu mesyuarat jawatankuasa khas yang dianggotai oleh DBKL bersama pihak berkepentingan lain hari ini.

“Mereka akan bermesyuarat hari ini bagi memutuskan (mengenai larangan penjualan arak di kedai runcit, kedai serbaneka dan kedai ubat tradisional Cina).

“Bagaimanapun, bukan saya yang mempengerusikan mesyuarat berkenaan. Kamu kena ingat ada kerja yang hanya boleh diputuskan oleh Menteri dan ada juga hanya di peringkat pegawai.

“Ada perkara perlukan campur tangan menteri apabila tidak boleh diputuskan oleh pegawai kementerian berkenaan.

“Keputusan mengenai larangan penjual arak akan diberitahu sebelum tempoh kuatkuasanya (esok). Jadi sebelum esok kita akan beritahu keputusan muktamadnya,” katanya kepada pemberita selepas meninjau perkembangan Projek Usahawan Komuniti Kreatif di Kompleks Komuniti Muhibbah, Bukit OUG, Kuala Lumpur hari ini.

Shahidan berkata demikian ketika diminta mengulas mengenai status keputusan larangan penjualan arak di kedai runcit, kedai serbaneka dan kedai ubat tradisi Cina yang bakal dikuatkuasakan di seluruh Kuala Lumpur, mulai esok.

Shahidan beramah mesra dengan salah seorang usahawan komuniti di Kompleks Komuniti Muhibbah, Bukit OUG, Kuala Lumpur hari ini.

Sebelum ini, Tan Sri Annuar Musa ketika menjadi Menteri Wilayah Persekutuan menegaskan keputusan DBKL tidak membenarkan kedai runcit, kedai serbaneka, kedai ubat tradisional Cina menjual arak mulai 1 Oktober 2021 adalah muktamad.

“Keputusan DBKL tidak membenarkan kedai runcit menjual arak mulai Oktober 2021 adalah muktamad,” kata Annuar yang juga Ahli Parlimen Ketereh itu melalui ciapan di Twitternya.

Garis panduan larangan penjualan arak berkenaan telah dimuktamadkan Lembaga Eksais dalam Mesyuarat Jawatankuasa Eksekutif dan Projek Khas Bil.11 yang dipengerusikan oleh Menteri Wilayah Persekutuan pada 7 Oktober 2020 yang lalu.

Terdahulu, Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) memperkenalkan garis panduan baharu mengenai lesen minuman keras berkuat kuasa Ahad lalu.

Antara lain, garis panduan tersebut menetapkan bahawa kedai runcit dan kedai serbaneka tidak lagi dibenarkan menjual produk minuman keras mulai 1 Oktober tahun depan.

Berikutan itu, Ketua Penerangan Pas, Kamaruzaman Mohamad berkata, ketegasan terhadap penjualan minuman keras itu secara tidak langsung dapat mengatasi sebahagian daripada masalah sosial masyarakat dan membantu dari aspek kesihatan.

Keputusan tersebut bagaimanapun dipersoalkan oleh beberapa pihak lain antaranya Pengerusi DAP Wilayah Persekutuan yang juga Ahli Parlimen Cheras, Tan Kok Wai.

Menurut Kok Wai, beliau akan mengadakan pertemuan dengan Datuk Bandar Kuala Lumpur untuk memohon supaya garis panduan baharu itu ditarik balik.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.