nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Ismail Sabri cadang TH kaji semula tempoh tunai haji

21 FEB: Bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob mencadangkan Lembaga Tabung Haji (TH) mengkaji semula tempoh menunaikan haji ekoran peningkatan kos mengerjakan ibadah itu ketika ini.

Katanya, empat pakej tempoh masa menunaikan ibadah haji boleh diperkenalkan iaitu 14, 21, 30 dan 40 hari.

Menurut Ahli Parlimen Bera itu, langkah berkenaan dapat menjimatkan kos serta menarik minat lebih ramai untuk menunaikan haji.

“Ia kerana tempoh masa singkat dan mungkin ada di antara kita yang terikat dengan kerja dan perniagaan,” katanya ketika membahaskan Usul Titah Diraja di Dewan Rakyat, hari ini.

Ismail Sabri berkata, TH menganggarkan berlaku peningkatan kos haji daripada RM25,540 tahun lalu kepada RM31,870 pada tahun ini.

Kata beliau, antara faktor utama kenaikan kos haji adalah inflasi berikutan impak ekonomi global (seperti perang Russia-Ukraine), kenaikan harga minyak, isu logistik pasca Covid-19, percukaian dan banyak lagi.

“Dengan mengandaikan pengekalan aturan bayaran haji 2022 untuk tahun ini iaitu RM10,980 bagi kumpulan B40 dan RM12,980 bagi kumpulan M40, tanggungan TH bakal meningkat masing-masing kepada RM20,890 dan RM18,720. TH terpaksa menanggung subsidi yang tinggi,” jelasnya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.