nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Peruntukan kepada usahawan ditambah

21 OGOS: Kementerian Pembangunan Usahawan dan Koperasi (MEDAC) akan terus pastikan peruntukan ditambah bagi membantu usahawan mengadaptasi automasi, mekanisasi dan digitalisasi dalam perniagaan.

Menterinya, Datuk Seri Dr Wan Junaidi Tuanku Jaafar, berkata ia adalah selaras dengan perkembangan terkini Revolusi Industri 4.0 (IR 4.0).

“Visi MEDAC ini juga adalah salah satu usaha kerajaan dalam membantu usahawan menangani impak COVID-19 seterusnya dapat melonjakkan ekonomi negara.

“MEDAC komited dalam pelaksanaan projek pembangunan yang telah dirancang dan diluluskan bagi memastikan hasrat kerajaan dalam menjayakan Malaysia sebagai Negara Keusahawanan Unggul pada 2030,” katanya.

Beliau berkata demikian dalam satu kenyataan selepas mempengerusikan Mesyuarat Majlis Tindakan Pembangunan Kementerian (MTPK) hari ini.

Wan Junaidi berkata, MEDAC sudah menyalurkan RM530 juta atau 85 peratus daripada Peruntukan Pembangunan Tahun 2020 yang berjumlah RM619.7 juta setakat 16 Ogos lalu.

Katanya, peruntukan termasuk di bawah dana Pakej Rangsangan Ekonomi Prihatin Rakyat (PRIHATIN) dan Pelan Jana Semula Ekonomi Negara (PENJANA) disalurkan kepada agensi di bawah kawal selia MEDAC bagi pembiayaan program pembangunan keusahawanan.

“Ini menjadikan MEDAC antara kementerian yang berada di hadapan dalam menguruskan prestasi perbelanjaan peruntukan pembangunan terutama bagi membantu usahawan yang terjejas akibat penularan wabak COVID-19,” katanya.

Mengulas lanjut, Wan Junaidi berkata, pelaksanaan program pembangunan MEDAC perlu mengambil kira dasar berkaitan dengan keusahawanan seperti Dasar Keusahawanan Nasional 2030 (DKN 2030), Pelan Strategik Keusahawanan, Matlamat Pembangunan Lestari (SDG) 2030 dan maklum balas usahawan.

Katanya, MEDAC juga mengenal pasti beberapa halangan birokrasi yang menjadi penghalang kepada pembangunan usahawan negara terutama dalam konteks pembiayaan kepada usahawan.

“Kementerian ini akan terus memastikan kerenah birokrasi ini akan dapat dikurangkan dan perkhidmatan penyampaian agensi di bawah MEDAC dapat dipertingkatkan,” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.