nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

STR fasa 2 diagih Rabu ini

1 APR : Bayaran Sumbangan Tunai Rahmah (STR) Fasa 2 akan dikreditkan mulai Rabu ini melibatkan 8.4 juta penerima.

Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata peruntukan STR Fasa 2 kali ini juga menyaksikan peningkatan sebanyak 20 peratus iaitu 9 juta penerima yang melibatkan implikasi kewangan RM1.5 bilion berbanding RM1.26 bilion tahun lepas.

“Peruntukan STR pada tahun lalu berjumlah RM8 bilion iaitu tambahan pada sebelumnya, manakala pada tahun ini jumlahnya ialah sebanyak RM10 bilion.

“Itu geran secara langsung kepada rakyat, maknanya secara maksimum. Kalau 2023, jumlahnya sebanyak RM3,100 satu keluarga, pada 2024, ia sebanyak RM3,700 setiap keluarga,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika berucap pada perhimpunan bulanan bersama warga Jabatan Perdana Menteri (JPM), hari ini.

Menurut Anwar yang juga Menteri Kewangan, kerajaan juga meningkatkan jumlah bayaran STR untuk golongan bujang daripada RM350 kepada RM500.

“Jadi, Fasa 1 sudah bayar pada Januari, Insya-Allah Fasa 2 akan dibayar pada 3 April,” katanya.

Sementara dalam satu kenyataan Kementerian Kewangan, Anwar berkata, selain dikreditkan ke dalam akaun penerima, sumbangan tersebut akan disalurkan secara tunai melalui Bank Simpanan Nasional (BSN) secara berperingkat mengikut kategori kelayakan STR masing-masing.

Selain itu, kerajaan juga mengambil pendekatan baharu untuk membuka pendaftaran STR 2024 sepanjang tahun bagi memberi peluang kepada lebih ramai rakyat mendapat manfaat.

Justeru, bilangan penerima yang layak dijangka terus meningkat pada tahun ini mengambil kira proses permohonan baharu dan kemas kini yang dijalankan sepanjang tahun berbanding setahun sekali sebelum ini.

Sekiranya nama pemohon tiada dalam pangkalan data STR, mereka perlu membuat permohonan bagi membolehkan proses verifikasi mengikut kategori kelayakan STR dimuktamadkan.

Semakan status kelayakan STR dan soalan lazim (FAQ) boleh didapati di Portal Rasmi STR, melalui pautan https://bantuantunai.hasil.gov.my.

“Kementerian Kewangan ingin menasihatip enerima STR agar sentiasa berwaspada dengan pautan yang tidak sahih oleh pihak tidak bertanggungjawab bagi mendapatkan maklumat berkaitan program STR,” katanya.

Pembayaran STR Fasa 1 telah diagihkan kepada 8.2 juta penerima pada Januari lalu.

Bagi kategori isi rumah berpendapatan RM2,500 dan ke bawah, mereka menerima RM100 sehingga RM650, manakala isi rumah berpendapatan RM2,501 hingga RM5,000 layak menerima RM100 hingga RM300.

Penerima bagi kategori warga emas tiada pasangan dan golongan bujang pula masing-masing menerima sebanyak RM150 dan RM100.

*Foto: Facebook Anwar Ibrahim

Get real time updates directly on you device, subscribe now.